Kuřecí prsa na tymiánu s bramborami pro Salente Ario

Ingredience:

  • 500 g chlazených kuřecích prsou
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 4 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 odměrka vývaru (nejlépe kuřecího)
  • 1 odměrka vína
  • Sůl
  • Bílý pepř
  • Tymián
  • Citrón
  • Kostička másla

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program – Restování. Po chvilce se nám olej zahřeje a my můžeme orestovat na větší kusy nakrájená kuřecí prsa, které jsme osolili a opepřili. Kousky vyndáme a výpek zalijeme vývarem a vínem, aby šel snáze seškrábnout ode dna. Necháme chvilku povařit. Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli s mrkví, kterou jsme předtím očistili. Okořeníme tymiánem, po chvilce opět vložíme kuřecí kousky. Do košíku si připravím na cca 1 cm plátky nakrájené brambory a se stojánkem šikovně vložíme do hrnce. Zavřeme tlakové víko. Nastavíme program Drůbež na 15 minut. Upustíme páru a opatrně hrnec otevřeme. Pomocí chňapek vyndáme košík se stojánkem, ve kterém se vařily brambory. Z omáčky vyndáme hotové maso. Zapneme ještě program Restování. Necháme omáčku chvilku zredukovat, poté jí zjemníme máslem a dochutíme citrónem. Dle potřeby dosolíme či opepříme. Kuřecí prsa na talíři s bramborami vyskládáme a přelijeme omáčkou.