Kuřecí prsa na tymiánu s bramborami pro Salente Ario

Ingredience:

  • 500 g chlazených kuřecích prsou
  • 200 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 4 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 odměrka vývaru (nejlépe kuřecího)
  • 1 odměrka vína
  • Sůl
  • Bílý pepř
  • Tymián
  • Citrón
  • Kostička másla

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program – Restování. Po chvilce se nám olej zahřeje a my můžeme orestovat na větší kusy nakrájená kuřecí prsa, které jsme osolili a opepřili. Kousky vyndáme a výpek zalijeme vývarem a vínem, aby šel snáze seškrábnout ode dna. Necháme chvilku povařit. Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli s mrkví, kterou jsme předtím očistili. Okořeníme tymiánem, po chvilce opět vložíme kuřecí kousky. Do košíku si připravím na cca 1 cm plátky nakrájené brambory a se stojánkem šikovně vložíme do hrnce. Zavřeme tlakové víko. Nastavíme program Drůbež na 15 minut. Upustíme páru a opatrně hrnec otevřeme. Pomocí chňapek vyndáme košík se stojánkem, ve kterém se vařily brambory. Z omáčky vyndáme hotové maso. Zapneme ještě program Restování. Necháme omáčku chvilku zredukovat, poté jí zjemníme máslem a dochutíme citrónem. Dle potřeby dosolíme či opepříme. Kuřecí prsa na talíři s bramborami vyskládáme a přelijeme omáčkou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení