Hovězí guláš pro Salente Cuco

Ingredience:

  • 500 g hovězího masa (kližky, krku, či předního)
  • 200 g cibule
  • 1 rajský protlak
  • 1 stroužek česneku
  • rostlinný olej (nebo lžíce sádla)
  • 3 odměrky vývaru (nejlépe hovězího)
  • 1 lžíce mouky
  • sladká mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránka

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program - Restování. Po chvilce se nám olej zahřeje a my můžeme orestovat předem na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova. Poté můžeme přidat kostky masa s česnekem. Maso necháme zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou a mouku, dobře promícháme a postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla. Dle chuti přidáme koření - sůl, pepř, kmín, majoránku. Dolijeme ještě 3 odměrku vývaru. Nezapomeňte pravidelně míchat. Vypneme program - Restování. Hrnec zavřeme tlakovým víkem. Spustíme program Maso / Dušení (nebo Hovězí) na 30 (35) minut. Po dokončení programu sundáme víko a ještě důkladně promícháme. Guláš na talíři dozdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou. Jako přílohu zvolíme houskový knedlík nebo chléb.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení