Chili con carne pro Salente Cuco

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka fazolí
  • 200 g cibule
  • 1 plechovka oloupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • Rostlinný olej
  • 1 odměrka vývaru (nejlépe hovězího)
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • cukr nebo hořká čokoláda
  • kmín
  • citrónová kůra

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program - Restování. Na zahřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova. Poté můžeme přidat mleté maso s česnekem. Maso necháme zatáhnout. Dále nalijeme do hrnce fazole a rajčata z plechovek a dle chuti nasypeme koření - sůl, pepř, kmín, chili, citrónová kůra. Na závěr dochutíme troškou cukru nebo kvalitní hořkou čokoládou. V případě potřeby dolijeme ještě 1 odměrku vývaru. Nezapomeňte pravidelně míchat. Vypneme program - Restování. Hrnec zavřeme tlakovým víkem. Spustíme program Fazole / Chili na 12 minut. Po dokončení programu sundáme víko a chilli ještě důkladně promícháme. Chili con carne můžete podávat s chlebem či rýží.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení