Chili con carne pro Salente Cuco

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka fazolí
  • 200 g cibule
  • 1 plechovka oloupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • Rostlinný olej
  • 1 odměrka vývaru (nejlépe hovězího)
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • cukr nebo hořká čokoláda
  • kmín
  • citrónová kůra

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program - Restování. Na zahřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova. Poté můžeme přidat mleté maso s česnekem. Maso necháme zatáhnout. Dále nalijeme do hrnce fazole a rajčata z plechovek a dle chuti nasypeme koření - sůl, pepř, kmín, chili, citrónová kůra. Na závěr dochutíme troškou cukru nebo kvalitní hořkou čokoládou. V případě potřeby dolijeme ještě 1 odměrku vývaru. Nezapomeňte pravidelně míchat. Vypneme program - Restování. Hrnec zavřeme tlakovým víkem. Spustíme program Fazole / Chili na 12 minut. Po dokončení programu sundáme víko a chilli ještě důkladně promícháme. Chili con carne můžete podávat s chlebem či rýží.