Vepřové maso na houbách pro Salente Cuco

veprovenahoubach

Ingredience:

  • 500 g vepřové krkovice
  • 200 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 odměrky vývaru (nejlépe kuřecího)
  • 1 lžíce mouky
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 odměrka sušených hub

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijte přibližně lžíci oleje, aby se pokrylo celé dno hrnce. Zapněte program – Restování. Po chvilce se olej zahřeje, orestujte na kostky nakrájenou vepřovou krkovici, kterou jste předtím osolili a opepřili. Maso zatáhneme ze všech stran, vyndáme, přidáme ještě trošku oleje a orestujeme cibulku. Dozlatova orestovanou cibulku zaprášíme moukou, zamícháme, vrátíme maso, přidáme houby, 2 odměrky vývaru a dokořeníme špetkou kmínu. Zavřeme tlakové víko. Nastavíme program Maso / Dušení (Vepřové / žebírka) na 18 minut. Upustíme páru a opatrně hrnec otevřeme. Dle potřeby dosolíme či opepříme. Hotové maso dáme na talíř a jako přílohu můžeme zvolit rýži uvařenou také v našem hrnci.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení