Francouzský QUICHE pro Salente Ario

Ingredience:

Těsto:

  • 175 g hladké mouky
  • 75 g másla
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 lžička soli

Náplň:

  • 250 g anglické slaniny
  • 175 g cheddaru
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání (31 %)
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek

Postup:

V misce si nejprve uděláme těsto z hladké mouky, povoleného másla, studené vody a soli. Do vnitřního hrnce dáme na dno pečící papír – pozor ! papír dejte jen ke dnu, maximálně do poloviny hrnce! Na papíru rozprostřeme těsto, aby nám vznikl korpus. Na pánvičce si osmažíme slaninku s cibulí, přebytečný vysmažený tuk slejeme. Směs naneseme na korpus. V misce smícháme zbylé ingredience – cheddar, rozklepnutá vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti. Vnitřní nádobu vložíme do hrnce a zavřeme víkem – troubou. Nastavíme program ručně na 22 minut při 180°. Po skončení programu opatrně sundáme víko, chňapkami vyndáme hrnec a koláč vyjmeme na talíř.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení