Francouzský QUICHE pro Salente Ario

Ingredience:

Těsto:

  • 175 g hladké mouky
  • 75 g másla
  • 2 lžíce studené vody
  • 1 lžička soli

Náplň:

  • 250 g anglické slaniny
  • 175 g cheddaru
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání (31 %)
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek

Postup:

V misce si nejprve uděláme těsto z hladké mouky, povoleného másla, studené vody a soli. Do vnitřního hrnce dáme na dno pečící papír – pozor ! papír dejte jen ke dnu, maximálně do poloviny hrnce! Na papíru rozprostřeme těsto, aby nám vznikl korpus. Na pánvičce si osmažíme slaninku s cibulí, přebytečný vysmažený tuk slejeme. Směs naneseme na korpus. V misce smícháme zbylé ingredience – cheddar, rozklepnutá vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti. Vnitřní nádobu vložíme do hrnce a zavřeme víkem – troubou. Nastavíme program ručně na 22 minut při 180 ?. Po skončení programu opatrně sundáme víko, chňapkami vyndáme hrnec a koláč vyjmeme na talíř.