Ingredience:
- 500 g hovězího masa (kližky, krku, či předního)
- 200 g cibule
- 1 rajský protlak
- 1 stroužek česneku
- rostlinný olej (nebo lžíce sádla)
- 3 odměrky vývaru (nejlépe hovězího)
- 1 lžíce mouky
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
Postup:
Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program - Restování. Po chvilce se nám olej zahřeje a my můžeme orestovat předem na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova. Poté můžeme přidat kostky masa s česnekem. Maso necháme zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou a mouku, dobře promícháme a postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla. Dle chuti přidáme koření - sůl, pepř, kmín, majoránku. Dolijeme ještě 3 odměrku vývaru. Nezapomeňte pravidelně míchat. Vypneme program - Restování. Hrnec zavřeme tlakovým víkem. Spustíme program Maso / Dušení (nebo Hovězí) na 30 (35) minut. Po dokončení programu sundáme víko a ještě důkladně promícháme. Guláš na talíři dozdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou. Jako přílohu zvolíme houskový knedlík nebo chléb.