Ingredience:
Těsto:
- 175 g hladké mouky
- 75 g másla
- 2 lžíce studené vody
- 1 lžička soli
Náplň:
- 250 g anglické slaniny
- 175 g cheddaru
- 1 cibule
- 4 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání (31 %)
- Sůl
- Pepř
- Muškátový oříšek
Postup:
V misce si nejprve uděláme těsto z hladké mouky, povoleného másla, studené vody a soli. Do vnitřního hrnce dáme na dno pečící papír – pozor ! papír dejte jen ke dnu, maximálně do poloviny hrnce! Na papíru rozprostřeme těsto, aby nám vznikl korpus. Na pánvičce si osmažíme slaninku s cibulí, přebytečný vysmažený tuk slejeme. Směs naneseme na korpus. V misce smícháme zbylé ingredience – cheddar, rozklepnutá vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti. Vnitřní nádobu vložíme do hrnce a zavřeme víkem – troubou. Nastavíme program ručně na 22 minut při 180°. Po skončení programu opatrně sundáme víko, chňapkami vyndáme hrnec a koláč vyjmeme na talíř.