Ingredience:
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 plechovka fazolí
- 200 g cibule
- 1 plechovka oloupaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- Rostlinný olej
- 1 odměrka vývaru (nejlépe hovězího)
- sůl
- pepř
- chilli
- cukr nebo hořká čokoláda
- kmín
- citrónová kůra
Postup:
Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program - Restování. Na zahřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova. Poté můžeme přidat mleté maso s česnekem. Maso necháme zatáhnout. Dále nalijeme do hrnce fazole a rajčata z plechovek a dle chuti nasypeme koření - sůl, pepř, kmín, chili, citrónová kůra. Na závěr dochutíme troškou cukru nebo kvalitní hořkou čokoládou. V případě potřeby dolijeme ještě 1 odměrku vývaru. Nezapomeňte pravidelně míchat. Vypneme program - Restování. Hrnec zavřeme tlakovým víkem. Spustíme program Fazole / Chili na 12 minut. Po dokončení programu sundáme víko a chilli ještě důkladně promícháme. Chili con carne můžete podávat s chlebem či rýží.