Ingredience:
- kosti na polévku (dle vaší chuti – vepřové, hovězí, kuřecí, uzené)
- zeleninová směs do polévky (mražená či čerstvá)
- voda
- špetka soli
- polévkové koření – bobkový list, pepř celý, nové koření
- bylinky – nejlépe libeček, petrželka
Postup:
Připravte si postupně do vnitřní nádoby kosti, zeleninu (pakliže použijete čerstvou, nezapomeňte nejprve očistit a opláchnout), koření, bylinky a přiměřeně soli. Vše zalijte vodou. Pozor, vody může být maximálně do 2/3 vnitřní nádoby. Zavřete tlakové víko a nastavte program – Polévka – 15 minut. Vzniklý vývar sceďte přes síto do hrnce, přidejte již uvařenou zeleninu z cedníku, můžete přidat obrané maso z kostí a dle potřeby dochuťte. Do vývaru můžete také přidat uvařené nudličky.