Ingredience:
- 500 g vepřové krkovice
- 200 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 odměrky vývaru (nejlépe kuřecího)
- 1 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 odměrka sušených hub
Postup:
Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijte přibližně lžíci oleje, aby se pokrylo celé dno hrnce. Zapněte program – Restování. Po chvilce se olej zahřeje, orestujte na kostky nakrájenou vepřovou krkovici, kterou jste předtím osolili a opepřili. Maso zatáhneme ze všech stran, vyndáme, přidáme ještě trošku oleje a orestujeme cibulku. Dozlatova orestovanou cibulku zaprášíme moukou, zamícháme, vrátíme maso, přidáme houby, 2 odměrky vývaru a dokořeníme špetkou kmínu. Zavřeme tlakové víko. Nastavíme program Maso / Dušení (Vepřové / žebírka) na 18 minut. Upustíme páru a opatrně hrnec otevřeme. Dle potřeby dosolíme či opepříme. Hotové maso dáme na talíř a jako přílohu můžeme zvolit rýži uvařenou také v našem hrnci.