Kuře na másle (Slow Cook + Grind)

Ingredience

  • 400 g kuřecích stehen bez kosti a kůže
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mletého čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky garam masaly (koření)
  • Koriandr, kurkuma, kmín, chilli
  • 120 g drcených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • citronová kůra
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • lístky koriandru

Postup

  1. Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do mixeru. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, koření, drcená rajčata, rajčatový protlak, citronovou kůru, kokosové mléko a 2 lžíce másla.
  2. Zvolíme program „Slow Cook“ a necháme vše vařit 3 h.
  3. Maso vyndáme, nakrájíme na kostičky a omáčku promícháme/rozmixujeme pomocí programu „Grind“.
  4. Kuře na másle posypeme lístky koriandru a podáváme s rýží či plackou Naan.
Zpět do obchodu