Ingredience
- 400 g kuřecích stehen bez kosti a kůže
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky mletého čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky garam masaly (koření)
- Koriandr, kurkuma, kmín, chilli
- 120 g drcených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- citronová kůra
- 150 ml kokosového mléka
- 2 lžíce másla
- sůl
- lístky koriandru
Postup
- Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do mixeru. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, koření, drcená rajčata, rajčatový protlak, citronovou kůru, kokosové mléko a 2 lžíce másla.
- Zvolíme program „Slow Cook“ a necháme vše vařit 3 h.
- Maso vyndáme, nakrájíme na kostičky a omáčku promícháme/rozmixujeme pomocí programu „Grind“.
- Kuře na másle posypeme lístky koriandru a podáváme s rýží či plackou Naan.