Salente Rombo - výroba domácích klobás

Doba grilování a ohníčků přeje připraveným. Chtěla jsem překvapit a trochu se blýsknout něčím novým. Domácí klobásy, skoro zdravé :))) byly teda pecka. Zkuste taky a budete na chvíli za hvězdu !!! Suroviny: střeva vepřová solená vepřové kostky na guláš 1/2 kg hovězí kostky na guláš 1/2 kg uzená krkovice bez kosti 1/2 kg uzený špek 1/4kg česnekový bok 1/4kg vepřový bok bez kosti 1/4kg Směs pochutin na naložení masa: sůl, pepř, červená sladká paprika, směs koření Souvlaki a Gyros, marináda gril, barbecue whisky sauce, chilli-dle potřeby a chuti. Postup: Maso nakrájíme na větší kostky a naložíme na 24h-48h do směsi koření, střeva před použitím necháme dle návodu na 3h v misce s vodou, aby se s nima lépe pracovalo. Naložené maso si nameleme v mlýnku na maso a můžeme ještě dochutit dle potřeby. Pokud budeme klobásy udit, použijeme sůl PRAGANDA. Na robot nasadíme kroužek na plnění jitrnic a nástavec, na který nasuneme střívko, které jsme na jednom konci opatřili uzlíkem. Když do střívka před nasouváním foukneme, lépe se bude nasazovat. Velikost klobásy je libovolná, jen je třeba zase udělat na konci uzlík. Klobásy jsem vařila 25min , voda nešla varem, jen mírně probublávala odspoda. Co se hned nesní, můžeme dát do mrazáku a sníst později.

 

Zpět do obchodu