Vaření

Salente je radost a úspora

 

Spotřebiče Salente jsou navržené pro vaši radost a úsporu vašeho času. Používání našich výrobků je zcela intuitivní a chytré produkty pracují za vás. Tím ušetříte čas, který můžete trávit se svoji rodinou. Naše spotřebiče spotřebují minimum elektrické energie, takže vaříte nejen ekonomicky ale i ekologicky!

 

Banner_Ario_1600x900_200_NEW[1]

Multifunkční hrnce
Značka Salente nabízí dva typy multifunkčních hrnců. Salente Ario spojuje elektrický tlakový hrnec, pomalý hrnec a dokonce i horkovzdušnou fritézu do jednoho chytrého zařízení. Jedná se o revoluční produkt pro kuchyně 21. století. Salente Cuco naopak nahradí váš zastaralý tlakový hrnec a jako bonus nabízí i vaření hlavního jídlo s přílohou najednou, tím šetří váš čas i peněženku.

Vakuovačky

Vakuové baličky zažívají v tuto dobu boom. Lidé si dělají zásoby a často přemýšlí nad tím, jaký způsob uchování potravin zvolit. Ideálním řešením je použití vakuování. Jedná se o metodu, kdy potraviny uchováme čerstvé v sáčku bez přístupu vzduchu. Řetězce a výrobci tuto metodu používají běžně, do českých domácností si vakuování pomalu hledá cestu.

vakuovacka

 

Recepty

 

Připravili jsme pro vás recepty, které jsou určené a vytvořené výhradně pro naše produkty – Salente Ario a Salente Cuco. Dle našich receptů snadno připravíte jednoduché předkrmy či hlavní chody, ale také můžete zkusit překvapit rodinu a přátele tříchodovým menu, které připravíte ve spolupráci s multifunkčními hrnci Salente.

 

 

recepty



Multifunkční hrnce

úspora času a energie

 

Vaření v multifunkčních hrncích se těší stále větší oblibě. Jsou vhodné zejména pro přípravu jídel pro rodiny s dětmi, ale i pro jednotlivce. Výhody spočívají zejména ve vaření v jedné nádobě pod tlakem. Tento způsob vaření přináší úsporu času a energie. Vyměňte svůj starý tlakový hrnec za nový, bezpečný tlakový hrnec značky Salente. Chytrá elektronika vše ohlídá za vás a vaření se pro vás stane zábavou.

 

hrnce

Salente Ario
fritéza + tlakový hrnec
Salente Ario spojuje několik zařízení do jednoho multifunkčního hrnce. Tlakový hrnec, pomalý hrnec, pánev na restování a dokonce fritéza – to vše a ještě mnohem více zvládne Salente Ario. Velkou výhodou hrnce je možnost přípravy hlavního jídla i s přílohou najednou díky přiloženému příslušenství. Můžete využít až 42 přednastavených programů a o bezpečnost při vaření se stará 9 ochranných prvků. Se Salente Ario vaříte jednoduše, rychle a zdravě!

Salente Cuco

hlavní chod a příloha vařené odděleně a najednou

Hrnec využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, jogurtovač, umožňuje i restování nebo zavařování. Velkou výhodou hrnce Cuco je možnost přípravy hlavního jídla i s přílohou najednou díky přiloženému příslušenství. Bezpečnost vaření hlídá hned několik bezpečnostních prvků. Příjemným překvapením je i jeho spotřeba elektrické energie, tím je hrnec také ekologický.

2

 

Vakuovačky
Vakuová balička Salente Vacuo V1
Vakuová balička Salente Vacuo V1 je určena pro domácí využití. Díky vakuu zůstanou potraviny déle čerstvé, neztratí aroma ani cenné vitamíny a minerály. Zavakuované potraviny se také dají použít na přípravu jídel tvz. sous - vide způsobem.

Vysoký sací výkon 800 mbar

Salente Vacuo V1 překvapí svým výkonem a rychlostí. Zvládne zavakuovat potraviny s výkonem 800 mbar a rychlostí 12 l za minutu.

banner2

 

Držák a řezačka uvnitř zařízení

Vakuovačka je vybavena integrovaným řezákem a zásobníkem na fólie.

banner3

 

Marinovací box v příslušenství

Marinovací box a hadička jsou součástí balení. V boxu se dá například nakládat maso či zelenina na grilování.

banner4

 

Ruční pumpička

Pro venkovní vakuovaní při grilování je určena ruční pumpička, která je také součástí balení.

banner5

 

Doporučení profesionálů

I známý kulinář a kuchař Petr Stupka si pro svou snadnou ovladatelnost oblíbil vakuovou baličku Salente Vacuo V1.

Recepty

Krémová brokolicová polévka (Salente Cuco)

Ingredience:

1 lžíce olivového oleje
1 bílá cibule, nasekaná nahrubo
500 g brokolice, nasekané nahrubo
3 středně velké brambory, nasekané nahrubo
4 hrnky (1L) zeleninového vývaru
2 čajové lžičky soli
2 stroužky česneku, lisovaný
1 šálek (250 ml) plnotučného mléka
1 lžička dijonské hořčice

Postup:

Hrnec předehřejte stisknutím programu - Restování. Přidejte olivový olej, cibuli a nechte orestovat. Přidejte brokolici, brambory a sůl. Dobře promíchejte a přidejte zeleninový vývar. Zavřete tlakové víko. Vařte 5 minut při vysokém tlaku – program Polévka. Po vypršení času otevřete tlakový hrnec, uvolněte tlak přes ventil. Přidejte ještě česnek, hořčici a nalijte mléko. Tyčovým mixérem rozmixujte a můžete podávat.

 

Vepřové maso na houbách (Salente Cuco)

Ingredience:

500 g vepřové krkovice
200 g cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce rostlinného oleje
2 odměrky vývaru (nejlépe kuřecího)
1 lžíce mouky
sůl
pepř
kmín
1 odměrka sušených hub

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijte přibližně lžíci oleje, aby se pokrylo celé dno hrnce. Zapněte program – Restování. Po chvilce se olej zahřeje, orestujte na kostky nakrájenou vepřovou krkovici, kterou jste předtím osolili a opepřili. Maso zatáhneme ze všech stran, vyndáme, přidáme ještě trošku oleje a orestujeme cibulku. Dozlatova orestovanou cibulku zaprášíme moukou, zamícháme, vrátíme maso, přidáme houby, 2 odměrky vývaru a dokořeníme špetkou kmínu. Zavřeme tlakové víko. Nastavíme program Maso / Dušení (Vepřové / žebírka) na 18 minut. Upustíme páru a opatrně hrnec otevřeme. Dle potřeby dosolíme či opepříme. Hotové maso dáme na talíř a jako přílohu můžeme zvolit rýži uvařenou také v našem hrnci.

 

Chili con carne (Salente Cuco)


Ingredience:

400 g mletého hovězího masa
1 plechovka fazolí
200 g cibule
1 plechovka oloupaných rajčat
1 stroužek česneku
Rostlinný olej
1 odměrka vývaru (nejlépe hovězího)
sůl
pepř
chilli
cukr nebo hořká čokoláda
kmín
citrónová kůra
 

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program - Restování. Na zahřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova. Poté můžeme přidat mleté maso s česnekem. Maso necháme zatáhnout. Dále nalijeme do hrnce fazole a rajčata z plechovek a dle chuti nasypeme koření - sůl, pepř, kmín, chili, citrónová kůra. Na závěr dochutíme troškou cukru nebo kvalitní hořkou čokoládou. V případě potřeby dolijeme ještě 1 odměrku vývaru. Nezapomeňte pravidelně míchat. Vypneme program - Restování. Hrnec zavřeme tlakovým víkem. Spustíme program Fazole / Chili na 12 minut. Po dokončení programu sundáme víko a chilli ještě důkladně promícháme. Chili con carne můžete podávat s chlebem či rýží.
 

 

Hovězí guláš (Salente Cuco)


Ingredience:

500 g hovězího masa (kližky, krku, či předního)
200 g cibule
1 rajský protlak
1 stroužek česneku
rostlinný olej (nebo lžíce sádla)
3 odměrky vývaru (nejlépe hovězího)
1 lžíce mouky
sladká mletá paprika
sůl
pepř
kmín
majoránka
 

Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program - Restování. Po chvilce se nám olej zahřeje a my můžeme orestovat předem na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova. Poté můžeme přidat kostky masa s česnekem. Maso necháme zatáhnout. Zasypeme mletou paprikou a mouku, dobře promícháme a postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla. Dle chuti přidáme koření - sůl, pepř, kmín, majoránku. Dolijeme ještě 3 odměrku vývaru. Nezapomeňte pravidelně míchat. Vypneme program - Restování. Hrnec zavřeme tlakovým víkem. Spustíme program Maso / Dušení (nebo Hovězí) na 30 (35) minut. Po dokončení programu sundáme víko a ještě důkladně promícháme. Guláš na talíři dozdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou. Jako přílohu zvolíme houskový knedlík nebo chléb. 

 

Francouzský QUICHE (Salente Ario)

Ingredience:

Těsto : 175 g hladké mouky
75 g másla
2 lžíce studené vody
1 lžička soli
Náplň : 250 g anglické slaniny
175 g cheddaru
1 cibule
4 vejce
250 ml smetany ke šlehání (31 %)
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek

 

Postup:

V misce si nejprve uděláme těsto z hladké mouky, povoleného másla, studené vody a soli. Do vnitřního hrnce dáme na dno pečící papír – pozor ! papír dejte jen ke dnu, maximálně do poloviny hrnce! Na papíru rozprostřeme těsto, aby nám vznikl korpus. Na pánvičce si osmažíme slaninku s cibulí, přebytečný vysmažený tuk slejeme. Směs naneseme na korpus. V misce smícháme zbylé ingredience – cheddar, rozklepnutá vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek dle chuti. Vnitřní nádobu vložíme do hrnce a zavřeme víkem – troubou. Nastavíme program ručně na 22 minut při 180 ?. Po skončení programu opatrně sundáme víko, chňapkami vyndáme hrnec a koláč vyjmeme na talíř.

 

Pečené kuře v horkovzdušné troubě (Salente Ario)

Ingredience:

Celé kuře
Sůl
Máslo


Postup:

Chlazené nebo rozmražené kuře důkladně nasolíme ze všech stran. Vložíme na připravený stojánek na pečení (prsy směrem dolů). Stojánek s kuřetem pak dáme do hrnce a přiklopíme víkem – troubou. Nastavíme program – Kuře – 180 °C a 40 minut. Po uplynutí času trouba zahlásí konec. Pro dosažení křupavé kůže ze všech stran kuře ve stojánku opatrně otočte ( ! pozor na rozpálený vnitřní hrnec a stojánek! ) a zapněte program – Kuře – ještě na 200 °C a 2 minuty. Poté je kuře hotové a ze všech má krásně zlatavou křupavou kůžičku.

 

Kuřecí prsa na tymiánu s bramborami (Salente Ario)

 
Ingredience:

500 g chlazených kuřecích prsou
200 g cibule
200 g mrkve
4 brambory
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
1 odměrka vývaru (nejlépe kuřecího)
1 odměrka vína
Sůl
Bílý pepř
Tymián
Citrón
Kostička másla


Postup:

Do hrnce s připravenou vnitřní nádobou nalijeme přibližně lžíci oleje, abychom pokryli celé dno hrnce. Zapneme program – Restování. Po chvilce se nám olej zahřeje a my můžeme orestovat na větší kusy nakrájená kuřecí prsa, které jsme osolili a opepřili. Kousky vyndáme a výpek zalijeme vývarem a vínem, aby šel snáze seškrábnout ode dna. Necháme chvilku povařit. Přisypeme na kostičky nakrájenou cibuli s mrkví, kterou jsme předtím očistili. Okořeníme tymiánem, po chvilce opět vložíme kuřecí kousky. Do košíku si připravím na cca 1 cm plátky nakrájené brambory a se stojánkem šikovně vložíme do hrnce. Zavřeme tlakové víko. Nastavíme program Drůbež na 15 minut. Upustíme páru a opatrně hrnec otevřeme. Pomocí chňapek vyndáme košík se stojánkem, ve kterém se vařily brambory. Z omáčky vyndáme hotové maso. Zapneme ještě program Restování. Necháme omáčku chvilku zredukovat, poté jí zjemníme máslem a dochutíme citrónem. Dle potřeby dosolíme či opepříme. Kuřecí prsa na talíři s bramborami vyskládáme a přelijeme omáčkou.

 

Vývar se zeleninou (Salente Ario)

 

Ingredience:

kosti na polévku (dle vaší chuti – vepřové, hovězí, kuřecí, uzené)
zeleninová směs do polévky (mražená či čerstvá)
voda
špetka soli
polévkové koření – bobkový list, pepř celý, nové koření
bylinky – nejlépe libeček, petrželka

 

Postup:

Připravte si postupně do vnitřní nádoby kosti, zeleninu (pakliže použijete čerstvou, nezapomeňte nejprve očistit a opláchnout), koření, bylinky a přiměřeně soli. Vše zalijte vodou. Pozor, vody může být maximálně do 2/3 vnitřní nádoby. Zavřete tlakové víko a nastavte program – Polévka – 15 minut. Vzniklý vývar sceďte přes síto do hrnce, přidejte již uvařenou zeleninu z cedníku, můžete přidat obrané maso z kostí a dle potřeby dochuťte. Do vývaru můžete také přidat uvařené nudličky.

3 položek celkem